Terapia bazata pe sistemul Nirvana

Terapie in camera Nirvana

Realitatea virtuală a revoluţionat medicina şi a potenţat recuperarea medicală în moduri pe cât de neaşteptate, pe atât de eficiente, ridicând la un nivel superior experienţa actului terapeutic atât pentru specialişti, cât şi pentru beneficiari.

Principalele avantaje ale folosirii realităţii virtuale cu ajutorul tehnologiei BTS Nirvana în recuperarea pacienţilor, indiferent de vârsta acestora, sunt:
• Mediul virtual poate fi adaptat la nevoile pacientului, asigurandu-se o terapie individualizată.
• terapia bazata pe sistemul Nirvana este mult mai motivantă decât terapia clasică, efectuată în sala de recuperare, fapt ce sporeşte dorinţa de participare a pacientului la procesul de recuperare
• Oferă posibilitatea de a colecta cu acurateţe date, în vederea monitorizării şi evaluării procesului de reabilitare.
• Mişcările efectuate de pacient cresc exponenţial în cadrul jocurilor video, comparativ cu numărul de repetări din terapia convenţională.
• Nu există limită de vârstă, iar beneficiile nu se rezumă pe o singură arie, asigurând pe lângă recuperarea motorie şi stimularea senzorială şi a funcţiilor cognitive superioare.

Toate aceste date ne-au convins că ne dorim această formă de terapie alternativă în centrul nostru, iar sistemul BTS Nirvana indeplineşte toate criteriile de mai sus.

Ce este terapia cu Nirvana?

BTS Nirvana este primul sistem fără marcatori, care permite integrarea totală intr-un mediu de lucru realist, fără ajutorul unor dispozitive invazive care limitează sau alterează libertatea de interacţiune. Atfel spus, pacientul nu trebuie să utilizeze niciun dispozitiv sau accesoriu, sistemul BTS Nirvana functionând prin realizarea de mişcări naturale. Pentru noi, specialiştii din cadrul centrului MServiceTherapy, care ne dedicăm de peste un deceniu recuperării copiilor diagnosticaţi cu autism, tulburare din spectrul autismului, ADHD, tulburări de comportament, sindrom Down, este extrem de important să desfăşurăm activităţi care să nu suprastimuleze la nivel senzorial micuţii beneficiari. Stim cu toţii ce provocator poate fi să convingi un copil desincronizat senzorial să accepte să poarte lucruri noi, precum ochelari, mânuşi sau alţi stimuli. Exerciţiile de recuperare si terapie in camera Nirvana pot fi efectuate folosind exclusiv propriul corp sau dispozitivele ajutătoare, acolo unde este cazul( scaun cu rotile, cârjă, cadru).

De asemenea, BTS Nirvana este singurul sistem fără avatar, interacţiunea cu mediul virtual fiind una directă. Ne asigurăm astfel că pacientul rămâne conectat la realitatea propriului corp, atât din punct de vedere neurologic, cât şi psihologic.

Cui se adresează terapia Nirvana?

Terapia se bazeaza pe BTS Nirvana, un dispozitiv medical care foloseşte tehnici de realitate virtuală în vederea recuperării motrice şi cognitive a pacienţilor de orice vârstă cu tulburări neurologice precum AVC, paralizie cerebrală, Parkinson. De asemenea terapia in camera nirvana si-a dovedit eficacitatea ca terapie complementară în cazul autismului, deficitului de atenţie, tulburărilor hiperchinetice, intârzierii în apariţia şi dezvoltarea limbajului( fiind cunosct că abilităţile care stau la baza apariţiei limbajului sunt cele motorii).

Cum functioneaza terapia BTS Nirvana?

Sistemul terapeutic BTS NIRVANA creează o cameră senzorială, în care pacientul poate trăi o experienţă foarte reală, efectuând, sub îndrumarea terapeutului, o serie de exerciţii adaptate nevoilor specifice. In timpul exerciţiului, sistemul Nirvana măsoară şi generează toţi indicii specifici, semnificativi pentru proces. Astfel, la sfârşitul fiecărui sesiuni, terapeutul şi pacientul sau apărţinătorii au raportul individual, urmărirea progresului fiind transparentă şi facilă.