Terapia NeuroFeedback

neurofeedback2
Terapia neurofeedback

Ce este neurofeedback-ul?

Neurofeedbackul este un antrenament de autoreglare. Este un biofeedback aplicat direct creierului. Autoreglarea este o parte importantă a bunei funcționări a creierului și permite sistemului nervos central să funcționeze mai bine.
Cui se adresează?
Fiind o terapie non-invazivă, utilă pentru creier indiferent de funcționalitatea sa, terapia neurofeedback și-a demonstrat eficacitatea în afecțiuni precum:
1. tulburări de comportament și tulburări de personalitate (tulburare de comportament sau tulburarea bipolară).
2. tulburări pervazive de dezvoltare precum tulburări din spectrul autist, traumatisme cerebrale, paralizii cerebrale, traume la naștere.
3. tulburări de somn și afecțiuni asociate acestora: somnambulism, enurezis nocturn, bruxism, coșmaruri sau terori nocturne.
4 consum de substanțe, anxietate și depresie.
5. probleme ce apar odată cu înaintarea în vârstă.
6. rau de miscare, vertij, tulburari hormonale.

🧨🧨🧨Din 1 AUGUST, terapeuții centrului MServiceTerapy nu pleacă în vacanță, ci rămân să deschidă o altă ușă spre recuperare: terapia neurofeedback prin metoda Othmer.
Lista de programări este deschisă, iar primii 10 înscriși beneficiază de evaluare gratuită!

Terapia care antrenează creierul

Așa cum v-am povestit în postări anterioare, anul 2022 este pentru centrul MServiceTerapy anul noilor începuturi, al creșterii și al optimizării terapiilor pe care le desfășurăm deja. Ne axăm pe metode alternative, riguros studiate și folosite la nivel internațional în centre de recuperare, așa cum este terapia folosind sistemul Nirvana și terapia NeuroFeedback.


NeuroFeedback inseamnă primirea în timp real, ca feedback, printr-un sistem bazat pe encefalograf, a unor informații despre propriile unde electrice cerebrale.
Neurofeedback training este, așa cum o descrie prof. dr. ing. Hariton Costin în cursul său, un antrenament al undelor cerebrale prin care se optimizează activitatea creierului printr-o metodă zero invazivă și fără efecte secundare adverse.


Sistemul NeuroFeedback este un instrument tehnologic aprobat ca dispozitiv medical și folosit de către psihologi, asistenți sociali sau asistenți medicali în realizarea demersului terapeutic.

Cum funcționează terapia NeuroFeedback?

Antrenamentul creierului se face prin atașarea de electrozi la nivelul scalpului. Aceștia primesc și înregistrează impulsuri de la creier, ce sunt transmise calculatorului prin intermediul unui amplificator. Acesta proiectează sub forma unui film sau a unui joc imaginea în oglindă a creierului care se percepe și se autoreglează. In timpul sesiunii, acele structuri care funcționează prea lent sunt antrenate, iar cele ce înregistrează o prea mare activitate sunt ajutate să se relaxeze.

Cui îi este adresat NeuroFeedback?

• Copiilor cu dificultăți de învățare;
• Pacienților diagnosticați cu ADHD sau ADD;
• Clienților, indiferent de vârstă, care sufera de depresie, anxietate sau/și atacuri de panică;
• Copiilor sau adolescenților diagnosticați cu autism;
• Pacienților diagnosticați cu epilepsie, fiind observată rărirea crizelor;
• Persoanelor ce suferă de cefalee, migrene, tulburări de somn sau traversează momente cu un nivel ridicat de stres;
• Tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, ce urmăresc creșterea capacității de învățare și a calității vieții.
Când începem?
CURÂND. Pentru că vrem să facem toate lucrurile bine și să oferim calitate, specialiști din centrul nostru merg la cursuri de formare.
Urmăriți-ne pagina de Facebook, site-ul sau contactați-ne la nr de telefon 0724554605.

 

V-am promis un 2022 al schimbărilor, ne ținem de treabă!